Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Az adatvédelem kiemelten fontos cégünk számára, és személyes adatai feldolgozásakor nyitottan és átláthatóan szeretnénk eljárni. Ezért irányelvben rögzítjük, hogy hogyan dolgozzuk fel és védjük személyes adatait.

Ki kezeli az Ön személyes adatait?
A Balogh Kft kezeli azokat a személyes adatokat, amelyeket Ön megad nekünk, és ez a vállalat felel a személyes adataiért a vonatkozó adatvédelmi törvények értelmében.

Adatok:
Cég neve: Balogh Kereskedelmi és Szolgáltató Kft,  továbbiakban Társaság
Címe: 5624 Doboz, Árpád utca 21.
Adószám: 13761664-2-04
Cégjegyzékszám: 04-09-007123
Honlap:http://www.baloghkft1991.hu
Képviselője: Takácsné, Balogh Zsuzsanna
Telefonszám: 06/66-268-454
E-mail cím: baloghkft1991@gmail.com
Adatkezelő: A rendelet alapján nem kötelező megjelölni

Hol tároljuk az adatait?
Az Öntől kért adatokat Magyarországon, az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén tároljuk és dolgozzuk fel.

Ki fér hozzá az adataihoz?
A Társaság csak a személyes adatok feldolgozójaként jár el, és a Társaság nevében dolgozza fel a személyes adatokat. Adatait soha nem adjuk tovább, értékesítjük vagy cseréljük el marketing célokból. A harmadik feleknek továbbított adatokat csak az Önnek nyújtott szolgáltatás lehetővé tétele érdekében használjuk fel.

Mi a feldolgozás jogalapja?
Személyes adatainak minden egyes feldolgozásakor tájékoztatjuk Önt, hogy a személyes adatok átvétele törvényi előíráson alapul, vagy szerződés megkötéséhez szükséges, valamint kötelező-e a személyes adatok megadása, illetve ennek megtagadásának mik a lehetséges következményei.

Mik az Ön jogai?
Hozzáférési jog:
Önnek bármikor joga van információt kérni az általunk tárolt személyes adatairól. Vegye fel a kapcsolatot cégünkkel, és személyes adatait e-mailben elküldjük.

Hordozhatósághoz való jog:
Amikor cégünk automatikus úton dolgozza fel személyes adatait az Ön beleegyezése vagy hozzájárulása alapján, Önnek jogában áll kérni, hogy tárolt adatait strukturált, általánosan használt és gép által olvasható formátumban átadjuk Önnek vagy egy másik félnek. Ez csak az Ön által számunkra megadott személyes adatokra vonatkozik.

A helyesbítés joga:
Joga van kérni személyes adatai helyesbítését, amennyiben azok helytelenek, beleértve a hiányos személyes adatai pótlásának jogát. Ha rendelkezik webáruház fiókkal, személyes adatait szerkesztheti a webáruház fiókban is.

A törléshez való jog:
Jogában áll bármely, a Társaság által feldolgozott személyes adatainak törléséhez bármikor, kivéve a következő szituációkat
• folyamatban lévő ügye van az Ügyfélszolgálattal
• nyitott megrendelése van, amely még nem került szállításra, vagy részlegesen szállítottuk
• rendezetlen tartozása van a Társaság felé, a fizetési módtól függetlenül
• ha gyaníthatóan vagy bizonyítottan nem rendeltetésszerűen használta szolgáltatásainkat
• adósságát az elmúlt három évben vagy elhunyt vásárlók esetében az elmúlt egy évben harmadik félnek értékesítették • ha bármilyen terméket vásárolt, a tranzakcióhoz köthető személyes adatait könyvelési célokból megtartjuk.

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján:
Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely cégünk jogos érdeke szerint történik. A Társaság nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

A direkt marketinggel szembeni ellenvetés joga:
Joga van ellenvetéssel élni a direkt marketinggel szemben, beleértve a direkt marketing céljából készített profilelemzést. A direkt marketingről a következő módokon mondhat le:
• követi az erre vonatkozó utasításokat a marketing e-mailekben
• szerkeszti a weboldal fiókjának beállításait.

A korlátozás joga:
Joga van kérelmezni, hogy a Társaság korlátozza személyes adatainak feldolgozását a következő körülmények között:
- Ha ellenvetése van a feldolgozással szemben cégünk jogos érdeke alapján, a Társaság korlátozza az adatok feldolgozását a jogos érdek igazolásának megtörténtéig.
- Ha állítása szerint a személyes adatai helytelenek, a Társaságnak korlátoznia kell az ilyen adatok feldolgozását a személyes adatok pontosságának igazolásáig. -Ha a feldolgozás jogtalan, ellenezheti a személyes adatai törlését, és helyette kérheti személyes adatai korlátozását
- Ha a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adataira, de a jogi kárigényei megvédése érdekében még meg kell tartania azokat.

Hogyan gyakorolhatja a jogait?
Nagyon komolyan vesszük az adatvédelmet, és ügyfélszolgálati munkatársunk kezelik a fenti jogokra vonatkozó kérelmeket. Bármikor kapcsolatba léphet velük a info@palinkawebaruhaz.com oldalon.

A felügyeleti hatóságnál való panasztétel joga:
Ha úgy gondolja, hogy a Társaság a személyes adatait helytelenül dolgozza fel, lépjen velünk kapcsolatba. Joga van panaszt tenni egy felügyeleti hatóságnál is.

Az Adatvédelmi nyilatkozat frissítései:
Előfordulhat, hogy frissítenünk kell az Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Az Adatvédelmi nyilatkozat legújabb verzióját bármikor elérheti a weboldalunkon. Az Adatvédelmi nyilatkozatunk jelentős változásait, például a személyes adatok feldolgozásának mindig kommunikáljuk.

Online vásárlás

Miért használjuk a személyes adatait?
Személyes adatait felhasználjuk arra, hogy a Társaság feldolgozza online vásárlásait, kezeljük rendeléseit és visszaküldéseit online szolgáltatásunk keretében, és a kézbesítésről vagy szállítási problémák esetén értesítéseket küldjünk. Személyes adatait felhasználjuk a fizetések kezelésére. Személyes adatait felhasználjuk panaszkezelésre és a termékekkel kapcsolatos garanciális ügyekhez. A személyes adatait felhasználjuk azonosításra, annak ellenőrzésére, hogy betöltötte-e az online vásárláshoz előírt életkort, illetve arra, hogy külső feleknek igazoljuk az Ön címét. Szeretnénk Önnek különböző fizetési lehetőségeket kínálni, és elemzéseket végzünk annak érdekében, hogy milyen fizetési alternatívák állnak rendelkezésére, beleértve a fizetési előzményeket és a hitelellenőrzéseket is.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?
A következőkategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel:
• név
• cím
• e-mail cím
• telefonszám
• lakcím, szállítási cím
• számlázási adatok: címadatok, adószám

Ha van fiókja, akkor a fiókjával kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk, például:
• a fiók azonosítóját
• a vásárlási előzményeket

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?
A harmadik feleknek továbbított személyes adatait arra használjuk, hogy a fent említett szolgáltatásokat nyújtsuk; vállalatoknak igazoljuk vissza az Ön címét, a raktár- és terjesztő szolgáltatók a megrendelés kézbesítésével kapcsolatban használják fel azokat. A fizetési szolgáltatók a fizetés feldolgozásához használják fel. Tájékoztatjuk arról, hogy számos fogadó vállalatnak független joga vagy kötelezettsége a személyes adatainak feldolgozása.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
Személyes adatainak feldolgozása szükséges a Társaság számára annak érdekében, hogy a megrendelést kezelhesse és kézbesíthesse Önnek. Mennyi ideig mentjük el az adatait? Adatait mindaddig megtartjuk, amíg Ön aktív vásárlónk.

Direkt marketing

Miért használjuk a személyes adatait?
Személyes adatait arra használjuk, hogy marketingajánlatokat, információs felméréseket és meghívókat küldjünk e-mail, szöveges üzenetek, telefonhívások és postai levelek útján.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel
- kapcsolattartói információk,név, e-mail cím, telefonszám és lakcím, szállítási cím.

Ha van fiókja, akkor a fiókkal kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk, így például:
• név
• cím
• e-mail cím
• telefonszám
• lakcím, szállítási cím
• számlázási adatok: címadatok - város, utca név, házszám, irányítószám

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?
A harmadik félnek átadott adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a vállalat teljesíthesse szolgáltatási kötelezettségét Ön felé; szállítóknak adjuk át a fizikai és digitális direkt marketinganyagok terjesztéséhez. Az adatait soha sem adjuk át, adjuk el vagy cseréljük el marketingcélokból.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
Személyes adatainak feldolgozása az Ön beleegyezésén alapul, amikor hozzájárul a direkt marketinghez.

A beleegyezése visszavonásához való jog:
Jogában áll visszavonni a beleegyezését személyes adatai feldolgozását illetően bármikor, illetve ellenvetéssel élhet a direkt marketinget illetően. Ha így tesz, a Társaság nem küldhet Önnek többet semmilyen további direkt marketing ajánlatot vagy információt a beleegyezése alapján.

A direkt marketingről a következő módokon mondhat le:
• követi az erre vonatkozó utasításokat a marketing e-mailekben
• szerkeszti a fiókja beállításait

Mennyi ideig mentjük el az adatait?
Adatait megtartjuk direkt marketing céljából, amíg vissza nem vonja beleegyezését. Ez időt követően a személyes adatait töröljük.

Webáruház fiók

Miért használjuk a személyes adatait?
Személyes adatait annak érdekében használjuk fel, hogy létrehozzuk és kezeljük személyes fiókját a Társasággal kapcsolatban a személyre szabott és releváns élmény érdekében. Rendelkezésre bocsátjuk a megrendelési előzményeit és a rendelések részleteit, és lehetővé tesszük, hogy kezelje a fiókbeállításait. Biztosítjuk azt is, hogy egyszerűen frissíthesse az olyan információkat, mint az elérhetőség vagy a fizetési információk. Lehetővé tesszük azt is, hogy termékeket mentsen el a kosarába.

Annak érdekében, hogy megfelelő termékajánlatokat nyújthassunk, feldolgozzuk navigálási és böngészési adatait digitális platformjainkon (beleértve a weboldalt és alkalmazásunkat), a vásárlási előzményeit és termékleírásait, valamint a fiókján keresztül számunkra megadott adatait.

Milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk?
Mindig feldolgozzuk e-mail-címét és jelszavát, amelyet a Társaság fiókjára való feliratkozáskor megad nekünk.

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel, amennyiben megadja nekünk a következőket:
• név
• cím
• e-mail cím
• telefonszám
• lakcím, szállítási cím
• számlázási adatok: címadatok, adószám

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel, amennyiben vásárol:
• név
• cím
• e-mail cím
• telefonszám
• lakcím, szállítási cím
• számlázási adatok: címadatok, adószám

Feldolgozzuk a sütikkel kapcsolatos, a következő kategóriákba tartozó személyes adatait is:
• kattintási előzmények
• navigációs és böngészési előzmények

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?
A harmadik félnek átadott adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a vállalat teljesíthesse fent említett szolgáltatási kötelezettségét Ön felé, a termékek értékeléséhez analitikai eszközöket használunk.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
A személyes adatainak feldolgozása a fiókjához az Ön beleegyezésén alapul, amikor létrehozza fiókját.

Személyes adatainak feldolgozása annak érdekében, hogy a megfelelő termékinformációt nyújthassuk, jogos érdekünkön alapul.

A beleegyezése visszavonásához való jog:
Bármikor jogában áll visszavonni a beleegyezését személyes adatai feldolgozását illetően. Amikor így tesz, a fiókja megszűnik, és a Társaság nem lesz képes a fent említett szolgáltatásokat nyújtani Önnek.

Mennyi ideig mentjük el az adatait?
Adatait mindaddig megtartjuk, amíg aktív fiókkal rendelkezik.

Jogában áll fiókját bármikor megszüntetni, és ha így tesz, a fiókja megszűnik, és inaktívnak tartjuk nyilván. Személyes adatait megtartjuk, ha arra a törvény kötelez bennünket, vagy ha lezáratlan vita áll fenn köztünk.

A fiókja megszüntetése után az adatait töröljük.

A személyes adatai feldolgozása elleni ellenvetés joga:
Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen. Ezt ide írva teheti meg: info@palinkawebaruhaz.com. A fiókját ilyenkor töröljük, és a továbbiakban nem tudunk szolgáltatást nyújtani Önnek.

Ügyfélszolgálat

Miért használjuk a személyes adatait?
Személyes adatait felhasználjuk kérései, panaszai kezeléséhez, és a termékekkel vagy technikai támogatási anyagokkal kapcsolatos garanciális ügyintézéshez e-mailen, csevegés funkciónkkal, telefonon és a közösségi médiában. Előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnünk Önnel, ha rendelésével probléma adódik.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?
Bármilyen adatot feldolgozhatunk, amelyet megad számunkra, beleértve a kötelező kategóriákat
• név
• cím
• e-mail cím
• telefonszám
• lakcím, szállítási cím
• számlázási adatok: címadatok, adószám

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?
A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fent említett, Önnek nyújtott szolgáltatások teljesítése érdekében használjuk fel.

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján:
Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely a Társaság jogos érdeke szerint történik. A Társaság nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
Személyes adatainak feldolgozása a Társaság érdekén alapul.

Fejlesztések és javítások

Miért használjuk fel a személyes adatait?
Az adatokat felhasználjuk szolgáltatásaink, termékeink és rendszereink fejlesztésére és javítására minden vásárló számára. Ebbe beletartoznak az elemzések, melyeket arra használunk, hogy a szolgáltatásainkat felhasználóbarátabbá tegyük, például a felhasználói felület egyszerűsítésével segítsük az információáramlást, vagy kiemeljünk olyan funkciókat, amelyeket vásárlóink általánosan használnak a digitális csatornáinkon; illetve fejlesztjük az informatikai rendszereinket, hogy általánosságban növeljék látogatóink és vásárlóink biztonságát.

Milyen személyes adatokat használunk fel?
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel, ha azokat megosztotta velünk:
• név
• cím
• e-mail cím
• telefonszám
• lakcím, szállítási cím
• számlázási adatok: címadatok, adószám

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel továbbá cookie-kkal kapcsolatban:
• kattintási előzmények
• navigációs és böngészési előzmények

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?
A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fent részletezett szolgáltatások nyújtása érdekében használjuk fel.

Mi a személyes adatok feldolgozásának jogi alapja?
A személyes adatok feldolgozása, szolgáltatásaink és termékeink fejlesztése és javítása érdekében, jogos érdekünkön alapul.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?
Adatait mindaddig megtartjuk, amíg aktív Társaság fiókkal rendelkezik. Miután fiókja megszűnik, az adatait töröljük.

Az adatfeldolgozás elleni tiltakozáshoz való joga: Önnek jogában áll személyes adatainak a Társaság érdekein alapuló feldolgozásával szemben ellenvetéssel élni. A fiókját ekkor töröljük, és szolgáltatásokat nem tudunk nyújtani Önnek.

A törvényi kötelezettségek betartása

Személyes adatait felhasználjuk arra, hogy eleget tegyünk a törvényi előírásoknak, bírósági rendeleteknek és a hatóságok döntéseinek. Ebbe beletartozik az is, hogy személyes adatainak gyűjtését és ellenőrzését a számviteli törvények betartása érdekében a könyvelésben elvégezzük.

Milyen fajta személyes adatokat dolgozunk fel?
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel
• ügyfélszám
• rendelési szám
• név
• postai cím
• tranzakció összege
• tranzakció dátuma

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?
Személyes adatait megosztjuk a könyvelést végző vállalattal.

Mi a jogi alapja a személyes adatok feldolgozásának?
A személyes adatok feldolgozása szükséges annak érdekében, hogy a Társaság eleget tegyen törvényi kötelezettségeinek.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?
Az adatait az országában hatályos könyvelési szabályoknak megfelelően tároljuk.

Visszaélések és bűnesetek megelőzése

Miért használjuk fel személyes adatait?
Személyes adatait felhasználjuk veszteségmegelőzésre a feltételek betartatásával, illetve szolgáltatásaink nem rendeltetésszerű használatának észlelésével és megelőzésével.

Személyes adatait felhasználjuk az online szolgáltatásainkkal való visszaélések, a veszteségek és csalások megelőzésére és kivizsgálására az online vásárlási viselkedések elemzésével.

Milyen személyes adatokat dolgozunk fel?
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel:
• cím
• név
• email cím
• telefonszám
• lakcím, szállítási cím
• számlázási adatok: címadatok, adószám

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?
A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fenti célokra használjuk fel. A kihágásokat és csalásokat megoszthatjuk biztosítótársaságokkal, jogi képviselőkkel, illetve helyi vagy globális bűnüldözési szervekkel a vizsgálatok elvégzése érdekében. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatait így megkapó szervezetek független jogokkal vagy kötelezettségekkel rendelkeznek személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban.

Mi a személyes adatok feldolgozásának jogi alapja?
A személyes adatok feldolgozása, a szolgáltatásainkkal való visszaélések megakadályozásának érdekében, jogos érdekünkön alapul.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?
Adatait addig tároljuk, amíg azokra a potenciális csalások vagy más kihágások megelőzése és/vagy jelentése céljából szükségünk van.

Az adatfeldolgozás elleni tiltakozáshoz való joga:
Önnek jogában áll személyes adatainak a Társaság jogos érdekein alapuló feldolgozásával szemben ellenvetéssel élni. A fiókját ekkor töröljük, és szolgáltatásokat nem tudunk nyújtani Önnek.

Honlap készítés